Incident la Băile Tușnad, în timpul discursului lui Viktor Orban: Un bărbat a afișat un banner pe care scria „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”

23 iulie 2022, 19:35

VIKTOR ORBAN, premierul Ungariei:E un deceniu al pericolelor, al primejdiilor şi se întâmplă lucruri care inspiră teamă, avem exemple chiar şi aici.

În timpul discursului premierului maghiar, un bărbat a afișat un banner pe care scria „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!” Viktor Orban a reacționat.

VIKTOR ORBAN, premierul Ungariei: Vă rog să fiţi politicoşi, aşa cum au procedat şi poliţiştii din Budapesta când au avut loc acele manifestaţii.

Una dintre temele importante în discursul de peste o oră al lui Viktor Orban a fost conflictul din Ucraina. Sancțiunile Occidentului nu slăbesc Rusia, dar determină căderea guvernelor europene, ca cel britanic, eston sau bulgar, a declarat el. Ca țară vecină, Ungaria are dreptul să spună că pacea e singura soluție, a adăugat prim-ministrul maghiar.

VIKTOR ORBAN, premierul Ungariei: Avem nevoie de o nouă strategie în centrul căreia nu se află câştigarea războiului, ci negocierile de pace şi formularea unei propuneri de pace corespunzătoare. Treaba Uniunii Europene nu este să stea de partea Ucrainei sau a Rusiei, ci să se încadreze undeva între Ucraina şi Rusia.

Viktor Orban a folosit platforma de la Băile Tușnad pentru a ataca din nou Uniunea Europeană și în ce privește politica migrației și anumite chestiuni economice și culturale. Vizita lui Orban în Ținutul Secuiesc continuă. În această seară, el participă la inaugurarea unui stadion în Miercurea Ciuc, proiect la care guvernul maghiar a participat cu aproximativ 3 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite