Incident aviatic în Harghita. Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat și a luat foc

27 iunie 2019, 13:42

După aterizare aparatul a fost cuprins de flăcări, însă pilotul și copilotul au reușit să iasă. Se pare că au suferit răni uțșoare și vor fi evaluați de medici. Din cauza că accidentul s-a produs la mare altitudine, echipele de salvatori au pornit către locul unde se află avionul cu mai multe mașini de teren. Intervin în acest caz echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgență cu două autospeciale, dar și jandarmii montani și echipe de la SMURD. Elicopterul SMURD care s-a deplasat în zona accidentului aviatic pentru a-i prelua pe pilot şi copilot nu poate ateriza, din cauza terenului greu accesibil, motiv pentru care un medic va coborî prin troliere pentru evaluarea medicală a celor doi, a precizat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). (Agerpres)

„Elicopterul SMURD a ajuns în zona montană, greu accesibilă, în care se află cei doi piloţi. Având în vedere că terenul nu permite aterizarea, un medic SMURD va coborî prin troliere pentru evaluarea medicală a celor doi”, a precizat sursa citată.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, a declarat că zona respectivă „este foarte greu accesibilă, este pădure deasă”, spre locul accidentului îndreptându-se şi echipaje de salvatori montani.

Un avion de mici dimensiuni, care împrăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraş şi, potrivit celui care a sunat la 112, a luat foc, dar pilotul şi copilotul au reuşit să se evacueze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite