Incident armat într-un liceu din Franţa. Opt persoane au fost rănite

16 martie 2017, 15:08

Tocmai se terminaseră cursurile când în unul din liceele din Grasse s-au auzit împuşcături.

Toată lumea s-a aruncat imediat la pământ. Un elev al şcolii, înarmat până în dinţi, a deschis focul pe unul din culoare.

Phaneth, elev: „Mâncam şi unul dintre elevi a intrat, a început să urle, apoi a mai venit un grup şi toţi ţipau. S-a produs panică în toată cantina şi toţi am ieşit„.

Bruno Leroux, ministrul francez de Interne: „Sunt persoane rănite de armele folosite, se pare că nu grav, dar sunt şi răni provocate în timpul busculadei create„.

Tânărul nu a apucat să facă mai mult rău, pentru că forţele speciale au venit imediat la liceu.

Intervenţia a fost scurtă şi atacatorul a fost arestat. Liceanul montase în şcoală un dispozitiv exploziv artizanal, pe care geniştii l-au dezamorsat sub ochii îngroziţi ai oamenilor din Grasse.

Surse din poliţie susţin că avea asupra lui mai multe arme, inclusiv două grenade. În acest caz, pista unui atac terorist a fost abandonată.

Presa franceză susţine că elevul ar fi băiatul unui consilier municipal care are probleme psihice.

Ceva mai devreme, în centrul Parisului, se dădea prima alertă. O scrisoare-capcană a explodat în sediul FMI.

Cele două incidente au activat aplicaţia guvernamentală de atac terorist, prin care francezii sunt avertizaţi să se adăpostească. Este un mesaj transmis automat, prin care se face apel la calm şi li se cere oamenilor să nu se expună şi să se adăpostească pentru că este în desfăşurare o operaţiune a poliţiei.

______________________

ACTUALIZARE 15.08 Un tânăr alb, de aproximativ 17 ani, care avea asupra lui mai multe arme a deschis focul, vizându-l îndeosebi pe directorul liceului Tocqueville, cu care ar fi avut un litigiu. Opt persoane au fost rănite uşor, inclusiv directorul liceului, informează leparisien.fr.

Tânărul atacator, elev în anul întâi al liceului, a fost reţinutEra înarmat cu o pușcă, două pistoale și două grenade.

‘Individul nu pare să se afle în evidențele poliției’, a declarat o sursă din poliție, potrivit Le Figaro. El ar fi acţionat singur.

Serviciile de urgență din Grasse, sudul Franței, i-au avertizat pe Twitter pe locuitori să rămână în case, iar guvernul francez a lansat alerta de atac terorist prin intermediul aplicațiilor de telefonie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite