Închisoare pentru balene. Zeci de mamifere sunt ținute în captivitate în Extremul Orient

9 februarie 2019, 16:15

O adevărată închisoare pentru balene – așa vorbesc organizațiile ecologiste despre condițiile în care sunt ținute mamiferele prinse în Marea Ohotsk.

Dimitrii Lisitin, organizație ecologică din Sakhalin: „Niciodată nu au fost prinse atât de multe mamifere marine și ținute într-un singur loc”.

Bazinele în care sunt ținute mamiferele marine aparțin unor organizații care fac vor să obțină profit de pe urma balenelor. Proprietarii nu ascund că intenționau să le trimită în China, în schimbul unor sume de bani cu multe zerouri.

Alexei Reshetov, proprietarul mamiferelor: „Mamiferele care se află în proprietatea noastră vor fi folosite şi pe viitor în programe de divertisment. Este posibil ca unele dintre ele să fie trimise în acvarii din străinătate”.

Capturarea balenelor în scopuri comerciale este interzisă în toată lumea. Legislația din Rusia lasă loc de multe interpretări, iar cei care le prindeau puteau să dispună de ele după bunul plac. De anul trecut au intrat în vigoare noi reguli, cu mult mai drastice. Până la clarificarea situației, mamiferele rămân în captivitate. Multe dintre ele sunt foarte tinere, cu vârsta sub un an, nu știu să își procure singure grana, iar în mediul natural riscă să moară, în primul rând de foame.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite