Închisoare pe viaţă pentru un cuplu de români din Canada care şi-a lăsat băieţelul bolnav de diabet să moară

26 februarie 2017, 18:50

Emil şi Rodica Rădiţă s-au stabilit în Canada înainte de 1989. Ei îşi vor petrece restul vieţii după gratii. Potrivit sentinţei anunţate de un judecător din Calgary, provincia Alberta, ei nu vor avea dreptul să ceară eliberarea condiţionată decât după 25 de ani.

Cei doi şi-au lăsat unul dintre cei opt copii să moară fără a-i permite să primească asistenţă medicală. Copilul era bolnav de diabet şi, când a încetat din viaţă, în 2013, la vârsta de 15 ani, cântărea doar 17 kilograme. Judecătorul Karen Horner a apreciat că fapta lor a fost intenţionată.

Soţii Rădiţă l-au izolat pe Alex de toată lumea care ar fi putut interveni sau monitoriza tratamentul său cu insulină. Alex a murit în urma unei septicemii declanşate de înfometarea extremă.

În 2003, băiatul a fost internat în urma intervenţiei serviciilor sociale din Columbia Britanică. Părinţii au reuşit să-l ia din nou acasă un an mai târziu şi s-au mutat în provincia Alberta.

Potrivit presei canadiene, soţii Rădiţă sunt membri ai Bisericii Penticostale.

În timpul procesului, mai mulţi martori au declarat că Emil şi Rodica Rădiţă nu acceptă servicii medicale.

În ziua când Alex a murit, părinţii săi au mers la biserică, unde au anunţat că Alex a încetat din viaţă dar Dumnezeu l-a înviat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă