Închisoare pe viaţă pentru cinci jucători argentinieni de rugby, acuzaţi de crimă. La aflarea sentinței, unul dintre ei a leșinat

Justiţia argentiniană a pronunţat, luni, sentinţe cu închisoarea pe viaţă împotriva a cinci tineri jucători de rugby pentru uciderea unei persoane la ieşirea dintr-un bar de noapte în urmă cu trei ani, după un proces îndelung mediatizat, informează AFP.

07 Februarie 2023, 10:48 (actualizat 07 Februarie 2023, 11:32) Știrile TVR |
Argentina, proces sportivi criminali / FOTO: youtube.com

Alţi trei participanţi la încăierare, dintr-un grup de prieteni cu vârste între 21 şi 23 de ani, au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare pentru "participare secundară" la uciderea lui Fernando Baez Sosa, un student de 18 ani, lovit cu pumnii şi picioarele pe data de 18 ianuarie 2020 la Villa Gesell, o staţiune balneară situată la aproximativ 400 km sud de Buenos Aires.

Tribunalul din Dolores avea pe rol de câteva săptămâni cazul celor opt tineri acuzaţi de omucidere dublu agravată, întrucât au comis crima în grup şi cu premeditare.

Drama a generat o puternică emoţie în Argentina, antrenând manifestaţii în mai multe oraşe, între care Villa Gesell şi Buenos Aires.

Procesul a acaparat atenţia opiniei publice şi verdictul, pronunţat de tribunal în condiţii de maximă securitate, a fost transmis de mai multe posturi de televiziune.

"Dreptate pentru Fernando!" sau "Dreptate înseamnă pedeapsă pe viaţă!" se putea citi pe pancartele şi tricourile afişate de apropiaţi ai familiei lui Fernando Baez Sosa, dar şi pe ale familiilor victimelor unor fapte similare. Zeci de manifestanţi s-au aflat în faţa tribunalului, protejat de un cordon de poliţişti.

Acuzaţii, coechipieri la un mic club de rugby din Zarate (nord de Buenos Aires), au rămas tăcuţi pe tot parcursul procesului. Prin vocea unui dintre ei, aceştia au cerut clemenţă şi au cerut iertare, susţinând că niciodată "nu au avut intenţia de a-l ucide".

La anunţarea verdictului cu închisoare pe viaţă, unul dintre ei, considerat şeful grupului, Maximo Thomsen, a leşinat, determinând întreruperea şedinţei pentru câteva minute.

În afara tribunalului, verdictul a fost salutat cu strigăte de bucurie.

 

sursa Agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 13°C
IASI 18°C 16°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 11°C 9°C
CRAIOVA 18°C 13°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI