Închirierea bicicletelor, afacere ratată. După patru ani de ascensiune spectaculoasă, compania din Beijing a dat faliment

27 decembrie 2018, 15:46

Timp de patru ani, compania OFO care oferea biciclete de folosit în comun, a fost în top, cu una dintre cele mai rapide creşteri. Dar acum, peste 13 milioane de oameni cer să li se dea înapoi taxa pe care o plătiseră pentru serviciile de închiriere. O sumă cuprinsă între 15 şi 30 de dolari, în funcţie de perioada abonamentului.

Cum s-a ajuns în această situaţie? Bicicletele colorate, pe care utilizatorii le deblocau prin plata unei taxe şi le puteau urmări permanent prin smartphone, împânziseră oraşul. În curând, au creat haos nu numai în trafic, ci şi pe trotuare – unde se strângeau atât de multe, încât blocau accesul pietonal. Unele au fost furate, altele stricate. Au fost prost întreţinute. Toate acestea au dus la eşec.

Zeci de mii de biciclete zac acum, dezmembrate, prin şantiere părăsite sau în câmp, la marginea oraşului. Ministerul chinez al Transporturilor se declară foarte îngrijorat de situaţie, iar compania falimentară refuză orice comentariu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă