Închiderea salinei Praid pune presiune pe turismul harghitean. Proprietarii de pensiuni rămân fără turiști

Închiderea salinei Praid pune presiune pe turismul harghitean
Închiderea salinei Praid pune presiune pe turismul harghitean
2 august 2022, 17:08

Între timp, tot mai mulți turiști ocolesc zona, iar proprietarii de pensiuni din zona pierd astfel venituri importante.

Salina Praid este un adevărat magnet turistic, care atrage anual, în Harghita, sute de mii de vizitatori. Acum însă galeriile sunt pustii, iar accesul turiștilor este restricționat. Activitatea s-a oprit pe 23 iulie, după ce o infiltraţie cu apă şi nămol a afectat galeria de acces în baza de tratament.

Conducerea salinei a apelat la specialiști și speră că în două săptămâni să poată deschide în siguranță și baza de tratament din salină. Pentru că apa curge în continuu în galeria de acces, cei de la salina au apelat la o echipa specializată din Târgu Jiu.

”Momentan se lucrează, facem o susținere betonată, o să captam apă și o pompam afară”, anunță Sebestyén József, director tehnic Salina Praid.

Între timp, pe străzile stațiunii sunt mai puțini turiști. Dacă în alți ani în această perioada salina era vizitată de 6-7 mii de turiști, acum prin galerii e pustiu și liniște.

Închiderea temporară a minei este o problemă pentru toți locuitorii din Praid.

”A afectat foarte grav. Pot să spun că jumătate din turiști au renunțat la rezervări. A afectat toată zona, toate pensiunile s-au pregătit. Sezonul e scurt, o luna jumate, și a lovit în plin sezonul. După doi ani de pandemie, asta ne mai lipsea”, ne-a declarat Munteanu Alexandru, proprietar pensiune.

Anual, salina Praid era vizitată de aproximativ 400 de mii de turiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite