Începută în forţă acum mai bine de un an, evacuarea spaţiilor comerciale de la metroul din Bucureşti încă nu este gata

O pătrime dintre chioşcurile şi magazinele de la metroul bucureștean funcţionează şi acum. Şi nu există niciun orizont de timp pentru demolarea lor. Metrorex şi o primărie de sector nu se înţeleg cu privire la proceduri şi la cine trebuie să elibereze spaţiile ocupate abuziv.

25 Mai 2022, 19:18 (actualizat 25 Mai 2022, 20:36) Știrile TVR |

Demolarea chioșcurilor, tarabelor și a magazinelor de la metrou a început în aprilie anul trecut, în stația Ștefan cel Mare.

De atunci, a trecut aproape un an și două luni. Unii comercianți au fost evacuați. Alții însă își desfășoară activitatea și acum.

Potrivit Metrorex, dintre cele 325 de spații comerciale care funcționau înainte de începerea evacuării, acum mai sunt deschise 79.

Comercianții evacuați se simt nedreptățiți.

Ioan Voinea, fost comerciant la metrou: A fost o şansă pentru unii şi o lipsă de şansă pentru alţii. Deci a depins de primăriile de sector. Nu este corect.

Călătorii nu înțeleg nici ei de ce unele chioșcuri au fost demolate, iar altele nu.

Reprezentanții Metrorex au precizat, pentru Știrile TVR, că au cerut tuturor primăriilor de sector evacuarea spațiilor comerciale amplasate ilegal, dar că singura care nu a răspuns apelului este Primăria Sectorului 3.

"Ținând cont că Metrorex depinde de răspunsul Primăriei Sectorului 3, nu putem estima când acele spații vor fi eliberate", spun reprezentanții Metrorex.

În replică, cei de la Primăria Sectorului 3 spun că au respectat procedurile legale și că Metrorex avea posibilitatea să desființeze mai rapid spațiile comerciale amplasate ilegal fără să aștepte dispoziția primarului.

Dragoș Dincă, profesor, Facultatea de Administraţie Publică, SNSPA: Avem de-a face cu o reacție diferită a autorităților publice. Este anormal ca în același oraș, în cartiere diferite, în zone diferite, administrațiile să acționeze diferit. Ceea ce creează și o formă de frustare și pentru cei care au fost nevoiți să își închidă activitatea, dar și pentru cetățeanul de rand, care nu mai înțelege nimic.

Spațiile comerciale au fost închiriate prin firma sindicatului.

Marian Artimon, vicepreşedinte, Uniunea Sindicatului Liber Metrou: Chioșcurile au fost demolate din dispoziții de primar. Suntem în instanță cu toți primarii respectivi. Să vedem ce spune instanța.

Metrorex vrea să elibereze spațiile comerciale și pentru a le reînchiria. De data aceasta direct, și nu prin intermediul firmei sindicatului.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 33°C
IASI 26°C 32°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 25°C 27°C
CRAIOVA 27°C 31°C
BRASOV 25°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI