Început de an la cumpărături. Cele mai căutate sunt legumele, fructele şi apa plată

2 ianuarie 2018, 18:36

Aproape toate magazinele sunt deschise în cea de-a doua zi din an şi nu au dus lipsă deloc de cumpărători. După zilele dedicate meniurilor de sărbătorare cu sărmăluţe, cârnaţi, fripturi ori cozonaci, 2018 aduce alte priorităţi culinare. Dar şi gânduri mari. Să scape repede de kilogramele acumultate în ultimele zile din 2017.

Excesele din perioada marilor sărbători au mai multe explicaţii din partea sociologilor.

“Principala activitate este să mâncăm sau să bem cât mai mult împreună cu familia sau cu un cerc de prieteni. Este, mai degrabă, o acumulare de frustrări care nu a avut timp în aceşti 20-30 de ani, aproape de a se dilua suficient”, spune sociologul Ana Bulai.

Perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă şi multă risipă alimentară: un sfert dintre alimentele cumpărate şi pregătite pentru Crăciun şi Revelion ajung la coşul de gunoi.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite