Început de an școlar pe continentul european. Pe primul plan nu mai sunt rechizitele ci dezinfectanții și măștile

Începe școala în toată Europa. Nu rechizitele sunt pe primul plan, ci măștile, obligatorii mai peste tot, micșorarea numărului de elevi dintr-o clasă, dezinfectanții și traseele din școli.

01 Septembrie 2020, 20:57 (actualizat 01 Septembrie 2020, 21:02) |
$article.media.images[0].description
Început de an școlar în Europa"

Inițial, Ministerul Sănătății din Cehia nu a considerat necesar ca elevii să poarte mască la cursuri. Au recomandat ca această măsură de protecție să fie luată în funcție de zona de risc în care se află copiii. Cifrele din ultimele 24 de ore i-au făcut să se răzgândească, așa că masca va fi obligatorie în școlile cehe.

Când stăm în bancă, profesorul ne permite să dăm jos masca, dar altfel, pe coridoare, nu putem merge fără, povestește un elev.

Este o măsură de precauție care, pe lângă monitorizarea temperaturii, a dezinfectării și nu în ultimul rând a micșorării numărului de elevi la maximum 15 într-o clasă, se repetă în mai toate statele europene.

În Ungaria, copiii sunt fericiți că, după atâtea luni de izolare, în sfârșit își pot revedea colegii.

Pentru părinți însă nu e un moment de bucurie, nici pentru profesori.

Karolz Laszlo, părinte: Suntem puţin îngrijoraţi că reîncepe şcoala, dar încercăm să respectăm regulile şi asta le spunem şi copiilor.

Agnea Ravasz, profesor: Ghidul elaborat de guvern nu conţine nimic specific. Regulile impuse sunt imposibil de respectat. Distanţa de siguranţă de 1.5 metri nu poate fi respectată, clasele nu pot fi împărţite. Copiii vor intra în contact unii cu alţii în pauze sau la cantină.

Nimeni nu a găsit o soluție pentru izolarea copiilor în timpul pauzelor, în Belgia.

În Spania, luni sună clopoțelul, însă nu toți elevii vor fi prezenți în sala de clasă.

Mai multe comunități autonome printre care Murcia, Asturias și Canare au anunțat amânarea noului an școlar cu cel puțin o săptămână pentru că directorii școlilor au solicitat mai mult timp pentru pregătirea măsurilor de siguranță.

Școlile din Italia se redeschid pe 14 septembrie, dar în clase au apărut deja elevii care nu au putut face cursurile online, așa că acum recuperează materia. Și aici, ca și în Franța sau Belgia, toți elevii care au împlinit 11 ani sunt obligați să poarte mască.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI