Începerea școlii, adevăratul test de management pentru directori. Soluții la Colegiul Național Bănățean din Timișoara: săli cu internet, laboratoare desființate pentru a câștiga mai mult spațiu și containere

28 august 2020, 11:30

La Colegiul Național Bănățean din Timișoara, unul dintre cele mai mari licee din oraș, fiecare sală de clasă este conectată la internet, astfel ca o parte din copii să poată urmări lecțiile de acasă.

Conducerea unității de învățământ se pregătește pentru scenariul galben, cel în care jumătate dintre elevi vor fi prezenți fizic în bănci, iar cealaltă jumătate va învăța de la domiciliu.

Montarea separatoarelor din plexiglas pe bănci pentru securitatea sanitară a elevilor nu este o variantă deocamdată, pentru că bugetul școlii nu ar permite astfel de achiziții. Ar însemna o cheltuială de 300 de lei pentru fiecare bancă, potrivit ofertelor primite de conducerea școlii.

Astfel, s-a ales varianta conectării la internet a fiecărei săli de clasă și asigurarea sistemului de transmisie online, în timp real, pentru elevii care vor sta acasă, prin rotație, în fața calculatoarelor proprii.

În plus, pentru a se asigura spații astfel încât să fie respectată distanțarea fizică, au fost desființate 3 laboratoare de informatică și transformate în săli de clasă.

Școala apucase să achiziționeze încă dinainte de pandemie containere speciale pentru desfășurarea cursurilor. Astfel au mai fost câștigate 6 săli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite