Începe Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017. Invitat de onoare – Suedia

23 mai 2017, 08:58

Vizitatorii vor putea lua parte, gratuit, la peste 350 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Programul de vizitare:

– miercuri, 24 mai: 10:00 – 20:00;

– joi, 25 mai: 10:00 – 20:00;

– vineri, 26 mai: 10:00 – 21:00;

– sâmbătă, 27 mai: 10:00 – 21:00;

– duminică, 28 mai: 10:00 – 20:00

 

(w500) Suedia la

Invitatul de onoare al celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest este Suedia. Ambasada Suediei la București își propune ca prezența Suediei la Bookfest să constituie un bun prilej de a reflecta asupra unor subiecte precum educația pentru lectură, egalitatea de gen, drepturile omului, integrarea minorităților și promovarea diversității

Sub sloganul „Sweden: Creating Stories”, 9 oaspeți suedezi vor sosi la Bookfest: scriitori, ilustratori, editori și manageri culturali.

Vor avea loc peste 20 de evenimente în programul țării invitate, cu un accent special pe educație și literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială și promovarea diversității.

Evenimentele dedicate copiilor au un loc special în agenda țării invitate anul acesta la Bookfest: „Îi invităm în mod deosebit pe copii să participe la activitățile dedicate lor în spațiul «Kids Corner» al Suediei”, a declarat Excelența Sa, Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România.

Standul Suediei, în calitate de invitat de onoare al Salonului de Carte Bookfest, ediția a XII-a, va fi amplasat în Pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și la spațiul de evenimente din cadrul Pavilionului C4.

 

(w400) Bookfest J

Bookfest Junior 2017

Titluri și colecții noi, întâlniri cu autori și ilustratori, ateliere, proiecții și spectacole, multe premii și reduceri, evenimente concepute pentru copii şi adolescenţi. Bookfest Junior se desfășoară în acelaşi timp cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, la Romexpo, pavilioanele C1, C2, C4 şi C5, având din acest an un stand special pentru evenimente (Pavilionul C1, balcon).

Copiii pot participa la marele concurs al acestei ediţii: „Bookfest Junior te premiază pentru o vacanţă frumoasă“ cu trei tabere, două sute de cărți oferite de editurile participante și un curs gratuit pentru copii (grupa de vârstă 3-6 sau 7-12 ani).

Talonul pentru concurs poate fi decupat din harta-program Bookfest Junior 2017, care va fi disponibilă în standul Bookfest Junior sau la intrările în pavilioanele C1 și C4.

 

Sursă:

bookfest.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite