Începe Postul Paştelui. Medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe verdețuri. În pieţe, preţurile sunt pentru toate buzunarele

10 martie 2019, 22:02

În piețe, tarabele sunt pline de verdețuri și legume numai bune pentru Postul Paștelui. Clienții măsoară din ochi fiecare produs și mai ales prețurile, înainte să cumpere.

Kilogramul de fasole se vinde și cu 12 lei. Cartofii costă 3 lei, iar legătura de ceapă sau usturoi ajunge și la 2,5 lei. Cine vrea să mănânce leurdă sau lobodă plătește până la 2 lei legătura. Cele mai scumpe verdețuri de sezon sunt urzicile, care se vând cu 15 lei kilogramul.

La piață e însă loc și de negociere.

Medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe verdețuri în timpul postului. Conțin antioxidanți și ne ajută să nu ne îngrășam.

Trei mese pe zi sunt suficiente în post. Nucile și semințele sunt recomandate în perioada în care nu se consumă proteină animală.

Mai atenți trebuie să fie cei care au probleme de sănătate. Chiar preoţii recomandă să fie respectate înainte de toate indicațiile medicului.

Postul Paştelui se încheie pe 28 aprilie, atunci când creștinii ortodocși se vor bucura de sărbătoarea Învierii Domnului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite