Începe înscrierea candidaţilor la prima sesiune a Bacalaureatului

Înscrierea candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an începe luni şi se va finaliza pe data de 4 iunie, în aceeaşi zi în care se vor încheia şi cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a.

31 Mai 2021, 09:18 (actualizat 31 Mai 2021, 12:30) |
Încep înscrierile pentru bacalaureat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit calendarului de examen afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu - Limba şi literatura română - proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului - proba E.c), pe 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) şi 1 iulie - Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 5 iulie - până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 - 18,00. Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august.

Anul acesta, probele de evaluare a competenţelor la examenul naţional de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
  • proba de evaluare a competenţelor digitale.
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 10°C
IASI 6°C 7°C
CLUJ 2°C 5°C
CONSTANTA 7°C 9°C
CRAIOVA 5°C 10°C
BRASOV 3°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI