Începe Forumul mondial de la Davos. În acest an se va discuta şi despre fake news şi ameninţările cibernetice

23 ianuarie 2018, 14:36

La Forumul economic mondial de la Davos se reunesc cei mai influenţi şi mai bogaţi oameni ai lumii. Oraşul elveţian se transformă într-o fortăreaţă, însă în acest an situaţia este mai complicată, pentru că a nins foarte mult. Stratul de zăpadă depăşeşte un metru şi jumătate, iar forţele de securitate au făcut eforturi uriaşe să creeze culoare pentru invitaţi. Acum, vremea este frumoasă, aşa că poate fi folosită noua zonă de aterizare pentru elicoptere, extinsă faţa de cea din anii trecuţi.

Spaţiul aerian deasupra Davosului va fi închis pe durata reuniunii. Peste 5.000 de militari şi poliţişti elveţieni garantează securitatea participanţilor şi colaborează strâns cu serviciile speciale  americane. Întrucât evenimentul central se anunţă discursul preşedintelui Donald Trump, programat pentru vineri.

70 de şefi de state şi de guverne vor discuta în acest an despre tema  „Crearea unui viitor comun într-o lume dezbinată”. Printre ei, preşedintele Franţei, cancelarul Germaniei, premierii Marii Britanii şi Israelului. La eveniment vor participa 1.900 de directori de companii, sute de analişti financiari şi media, lideri din domeniile tehnologiei şi culturii. Reuniunea de la Davos este considerată o platformă de elită, unde se stabileşte agenda economică şi politică mondială. Iar în acest an se va discuta şi despre fake news şi ameninţările cibernetice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite