Începe Festivalul Internațional de Film Transilvania, maratonul cinefililor!

31 mai 2019, 08:23

Astăzi, Piața Unirii din Cluj va deveni un imens cinematograf în aer liber. A fost montat un ecran gigant, unde cinefilii și nu numai pot viziona zeci de pelicule în următoarea săptămână, iar în toate locațiile vor fi proiectate peste 220 de filme, cineconcerte spectaculoase, vor avea loc workshop-uri și masterclass-uri susținute de experți din lumea filmului, în 18 locuri din oraș. TIFF sărbătorește anul acesta majoratul, ediția cu numărul 18, iar la o asemenea ocazie, oaspeții sunt pe măsură.

Duminică, în Cluj, ajunge Nicolas Cage, invitatul special al acestei ediții. Câștigător al unui premiu Oscar și distins cu numeroase premii la marile festivaluri de film din lume, starul va primi Trofeul Transilvania pentru „contribuția adusă cinematografiei mondiale” de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii. Fanii îl vor putea urmări, în rol principal, în două filme care au doborât recordurile de box office. Prezent la Cluj va fi și regizorul, scenaristul și producătorul Michel Gondry, la rândul său premiat cu Oscar.

Direct de pe covorul roșu de la Cannes ajung la TIFF regizorul Corneliu Porumboiu și actorul Vlad Ivanov, invitați speciali la prima proiecție din România a filmului La Gomera. Tot în premieră va rula și pelicula „Monștri”, inclusă în competiția pentru Trofeul Transilvania și în Zilele Filmului Românesc.

Din această seară, în Iulius Parc se dă startul maratonului de filme propuse de TIFF pentru cinefili. Până pe 9 iunie, în fiecare zi, de la ora 21.45, iubitorii de cinema sunt invitați să vizioneze producții internaționale pentru toate preferințele, într-un cadru relaxat și natural.TIFF este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România. Festivalul este o inițiativă a Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociației pentru Festivalul de Film Transilvania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite