Începe Festivalul de Literatură și Traducere. FILIT se desfășoară la Iași între 3 și 6 octombrie

2 octombrie 2019, 09:09

Timp de cinci zile, la Iași, vor avea loc zeci de evenimente întâlniri cu vedete ale scenei literare mondiale, nopți albe de muzică și poezie, ateliere și concerte, expoziții.

Mihail Siskin este singurul scriitor rus recompensat cu cele trei mari premii rusești pentru literatura – și este deja binecunoscut în Romania.

Francezul Mathias Enard este laureat al premiului Goncourt. Richard Ford este unul dintre cei mai iubiți scriitori americani contemporani primul scriitor care a primit în același an atât Premiul Pulitzer, cât și PEN/Faulkner Award for Fiction, pentru romanul Ziua Independenței.

Spanioloaica Maria Duenas este autoare de bestseller-uri internaționale. Mai vin la Iași, printre alții, Lionel Duroy – autorul unui roman- Eugenia – inspirat de jurnalul lui Mihai Sebastian sau islandezul Sjon, autor cunoscut și pentru versurile melodiilor lui Bjork.

Un proiect inedit care se va lansa la Iași dorește să readucă în lumina opera lui Creangă.

Sunt și două proiecte expoziționale deschise în memoria lui Emil Brumaru. Tot poetului dispărut acum un an îi este dedicată și noaptea albă a poeziei.

Vor avea loc de asemenea numeroase evenimente dedicate literaturii pentru copii, literaturii fantasy și, evident, traducătorilor.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor

Valencia Fallas: Printre cele mai frumoase opere efemere din Europa