Roxen concurează în prima semifinală Eurovision în direct la TVR1, TVR Internațional și TVR+ de la ora 22.00. Cum pot vota românii din diaspora piesa „Amnesia”

18 mai 2021, 08:30

Pe scena concursului vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante. Publicul va trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus pentru a participa.

Reprezentanta României, Roxen, cu piesa „Amnesia”, va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

EUROVISION 2021, ROTTERDAM

Semifinala I: marți, 18 mai
Semifinala II: joi, 20 mai
Finala: sâmbătă, 22 mai

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021 vor concura reprezentaţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei. În finala care va avea loc pe 22 mai se vor califica zece concurenţi

„Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ‘Amnesia’ este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, a declarat Roxen

Chiar dacă românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta noastră în concurs, votul celor din diaspora poate fi cel care va înclina balanţa calificării României în finala Eurovision.

Marți seara, voturile românilor din Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Germania, Italia şi Regatul Țărilor de Jos vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (ce se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), să voteze 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.

Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

(w500) Eurovision

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite