Începe ediția a 27-a a Festivalului Național de Teatru. Spectatorii, actori principali ai Binelui

FNT 2017
FNT 2017
20 octombrie 2017, 08:45

Deschiderea va avea loc la Teatrul Naţional ”I.L.Caragiale” din Bucureşti, la Sala Mare, cu spectacolul eveniment: ”Hamlet | Collage”, după William Shakespeare, regia Robert Lepage, produs deTeatrul Naţiunilor, Moscova, Rusia.

În cadrul festivalului, vor fi două spectacole internaționale speciale: pe 29 octombrie, „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev, după W. Shakespeare, coregrafia: Angelin Preljocaj, producţie a Companiei Ballet Preljocaj din Franţa şi pe 30 octombrie, „Să trăieşti orice ar fi (Barbara)” / „Vaille Que Vivre (Barbara)”, interpretat de Juliette Binoche, producţie Les Visiteurs du soir în co-producţie cu L’Onde Theatre Centre d’art de Velizy-Villacoublay, spectacol prezentat pe 30 octombrie.

27 octombrie, la Teatrul Bulandra, spectacolul aniversar Nicu Alifantis, ”A treisprezecea noapte”

28 octombrie, la Ateneul Român, dialog între criticul de teatru, profesorul și teoreticianul George Banu şi actorul Ion Caramitru.

„Va fi o întâlnire – ca un arc peste timp. Vom reface drumul parcurs împreună, dar şi separat, după absolvirea Institutului de artă Teatrală şi Cinematografică, unde am fost colegi. Va fi o trecere în revistă a destinelor noastre teatrale, a descoperirilor, împlinirilor, sau întâmplărilor prin care am trecut, ca artişti şi ca oameni liberi” – Ion Caramitru.

FNT are și un amplu program de evenimente conexe: expoziții, lansări de carte, întâlniri cu artiști invitați din străinătate.

Spectatorii, actori principali ai Binelui

În același timp, FNT se implică și într-un demers umanitar important: pe lângă licitația anuală de la Artmark, prin care se strâng bani pentru artiștii aflați în suferință, ediția 2017 sprijină campania de fundraising pentru construirea primei Clinici integrate de Oncologie și Radioterapie, la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București.

Întregul program al evenimentului poate fi găsit pe site-ul www.fnt.ro.

Cum vă puteți implica și cum puteți sprijini această campanie:

  • SMS la 8844 cu mesajul SPITAL – o investiție de 2 euro/lună. Campania de SMS este realizată cu sprijinul Vodafone România, Orange România și Digi Mobil.
  • Donații online: www.bursadefericire.ro
  • Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului: www.bursadefericire.ro/sponsorizeaza

Surse:

bucurestifm.ro

rfi.ro

fnt.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite