Începe desființarea companiilor municipale făcute de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. Prima pe listă, Compania turistică București, cu zero venituri

21 februarie 2021, 22:04

Compania Turistică București, prima care va fi desființată, are o situație financiară dezastruoasă, iar anul trecut nu a emis nicio factură. A avut zero venituri, după cum susține comisia de monitorizare a activității companiilor municipale.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, consideră că aceste societăți erau de fapt locuri în care clienți ai PSD își suplimentau veniturile.

Cele patru companii care vor rămâne sunt: Societatea de Transport București, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii și Termoenergetica.

Măsura a fost anunțată de curând și de primarul general al Capitalei. Nicușor Dan a declarat că nu se va reveni asupra deciziei, iar serviciile vor trece la ALPAB, unde vor fi organizate concursuri pentru angajări.

Deocamdată, soarta celor peste 4.400 de angajați ai companiilor municipale este incertă.

În 2018, Curtea de Apel București a anulat hotărârile de înființare a 22 de companii municipale, motivând că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu dintre consilieri, față de două treimi, cât prevede legea. Ele au fost reconfirmate însă în 2019, când guvernul condus de Viorica Dăncilă a modificat Codul administrativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă