Începe construcția teatrului „Grivița 53”. Chris Simion Mercurian: S-au scumpit materialele de construcție, fapt pentru care vom continua campania

28 decembrie 2022, 20:42

O veste bună pentru cei 10 mii de donatori care s-au implicat până acum în campania pentru construirea Teatrului Independent „Griviţa 53”.

Tiberiu Mercurian, cofondator Asociaţia ” Griviţa 53″: Dăm drumul la şantier, am semnat contractul cu compania care va construi teatrul Griviţa 53 şi, în 9 ianuarie, ne întalnim cu toţii acolo să dăm drumul la şantier.

Este un vis aproape de a se împlini al regizoarei Chris Simion Mercurian care, în 2016, a vândut casa bunicii sale şi a cumparat o alta în Bucureşti, pe Calea Griviţei, la numărul 53, pentru a ridica acolo un teatru.

I s-au alăturat mari actori, sportivi de performanță, artiști plastici şi oameni simpli care au vândut obiecte de artă, mărţişoare şi au cumpărat cărămizi pentru a strânge fondurile necesare construirii teatrului.

S-au strâns peste 450 de mii de euro, iar proiectul a câştigat şi o finanţare de două milioane de euro din fonduri norvegiene.

A fost o campanie lungă, cu obstacole, dar Chris Simion Mercurian nu a renunţat, deşi în acest timp s-a luptat şi cu un cancer, căruia i-a supravieţuit.

Chris Simion Mercurian: regizoare, fondatoarea Asociaţiei „Griviţa 53”: Acum avem o diferență de 700 de mii euro față de 2019, când am depus la fonduri și aveam devizul, s-au scumpit materialele de construcție, fapt pentru care vom continua campania. Vindem cărămizi pentru teatru, vom continua să ne ducem către multinaționale și să cerem sprijim pentru că ne dorim ca, în 2024, Bucureștiul să aibă primul teatru independent, făcut de comunitate, un demers istoric.

Conform contractului cu norvegienii, Teatrul Griviţa 53 trebuie să fie funcţional în aprilie 2024. Majoritatea donatorilor au fost până acum oameni care au cumpărat, simbolic, cu 53 de euro, câte o cărămidă. Au devenit cititori ai teatrului și vor avea numele inscripționat în foaier, când va fi gata.

De data aceasta, Chris speră să i se alăture firme şi companii mari.

Chris Simion Mercurian: regizoare, fondatoarea Asociaţiei „Griviţa 53”: Avem un răspuns pozitiv de la o binecunoscută firmă românească de mobilă care va realiza scaunele Grivita 53, vor organiza un concurs, de la o fabrică de cărămizi.

Calea Griviţei 53 a fost deja animată de regizoarea Chris Simion Mercurian care, în această vară, a organizat acolo Festivalul de Teatru Independent „Undercloud”.

Timp de o săptămână, actorii au jucat printre ruine pe scene improvizate sau au dansat pe trotuarele şi scenele din jur, dând viaţă acestui cartier al Bucureştiului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite