Începe cel mai mare pelerinaj religios din Capitală. Restricții, reguli de igienă și de protecție fără precedent

În acest an, ceremoniile de Sfântul Dimitrie sunt mult mai restrânse. Credincioșii și reprezentanții bisericii trebuie să respecte reguli de igienă şi de protecţie fără precedent, iar accesul la sfintele moaște este permis exclusiv locuitorilor din București. Patriarhia a anunțat că totul este organizat. Câțiva credincioși au mers deja pe Dealul Mitropoliei pentru a vedea ce se întâmplă și să se roage la moaște înainte de a se forma cozi. Duminică la ora 07.00, racla cu sfintele moaște va fi așezată la locul de închinare.

24 Octombrie 2020, 19:26 Știrile TVR |
Reguli noi și restricții la pelerinaj
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cel mai mare pelerinaj din Capitală va dura în acest an timp de 3 zile. Vor putea ajunge să se închine la moaște doar credincioșii care au acte că locuiesc în București.

Cele mai importante sunt însă măsurile de protecţie pe care trebuie să le respecte pelerinii, voluntarii şi reprezentanţii bisericii.

Sunt credincioși care au venit deja să vadă cum este pregătită dubla sărbătoare a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, și a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, ale cărui moaște vor fi cinstite la pelerinaj.

Jandarmeria a anunțat că urmărește deja ca toate regulile să fie aplicate corect. Voluntarii le vor oferi pelerinilor dezinfectant, iar zona raclei va fi protejată cu materiale care permit o dezinfectare permanentă.

Reprezentanții Patriarhiei spun că pentru cele 3 zile de pelerinaj au obținut toate aprobările necesare din partea instituțiilor responsabile: ISU, Jandarmerie, DSP, Primărie și Prefectură.

Reprezentanții Patriarhiei au anulat în acest an procesiunea Calea Sfinților.

Pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou se va încheia marți, pe 27 octombrie, la miezul nopții.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 22°C 25°C
CRAIOVA 22°C 24°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI