Începe Art Safari 2017. Șapte mii de metri pătraţi vor fi ocupați de cel mai mare târg de artă

Ultimele pregătiri pentru maratonul de pictură, Art Safari, care începe vineri la București. Anul acesta, lucrările vor fi expuse la Galeriile Kretzulescu de pe Calea Victoriei, într-un spațiu folosit cândva de Securitate. Organizatorii au pregătit 7.000 de metri pătraţi cu sute de opere, ale căror preţuri pornesc de la 50 până la 200.000 de euro. Un loc aparte îl are Ștefan Luchian.

18 Mai 2017, 15:23 (actualizat 18 Mai 2017, 15:34) |
Artsafari 2017
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste 100 de tablouri ale lui Luchian, de la 20 de muzee din țară și colecții private, așteaptă să fie admirate. Lucrările care valorează zeci de milioane de euro au un regim special. Camerele unde sunt expuse au lumină şi umiditate controlate, iar transportul la Galeriile Kretzulescu s-a făcut în condiţii de maximă siguranţă.

În fiecare an, Art Safari reintroduce în circuitul public clădiri abandonate, importante pentru istoria orașului. Acum a venit rândul Galeriilor Kretzulescu să reintre în atenția bucureștenilor. Recâștigarea spațiului este o probă de efort, răbdare și organizare pentru echipa Art Safari.

Imobilul a fost construit după planurile arhitectului George Matei Cantacuzino, pe locul unui han care găzduia, pe lânga camere, câteva magazine de lux, celebre la vremea respectivă. Hanul a fost demolat în 1838, când Primăria Capitalei a decis sistematizarea orașului și a făcut loc clădirii de astăzi. La edițiile precedente, Art Safari a avut loc la Palatul Dacia, clădirea Ciclop și într-un cort în Piața Palatului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 11°C 16°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI