Au început programările pentru vaccinarea împotriva COVID cu serul produs de AstraZeneca. Profesorii vor avea prioritate în cadrul procesului de imunizare

10 februarie 2021, 13:11

Vaccinarea cu acest ser începe în 15 februarie. Acest vaccin este recomandat celor care au între 18 și 55 de ani.

Cu acest ser vor fi imunizațe câteva sute de mii de persoane. 500 de mii de doze vor ajunge în România.

Profesorii vor avea prioritate în procesul de vaccinare

Un anunț important a venit de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care spune că prioritate în următoarea perioadă vor avea la vaccinare cadrele didactice. 200 de mii de cadre didactice au exprimat intenția de a se vaccina în următoare perioadă.

Am stabilit că încă din a doua jumătate a acestei luni, nu este departe momentul, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică in cadrul procesului de vaccinare.  Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare. (…) Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, aş vrea să vă asigur că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu DSP-urile şi cu toţi cei îndrituiţi, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în şcolile din România”, a spus Sorin Cîmpeanu

Programarea pentru AstraZeneca

Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalități de programare:

1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător

2. Prin intermediul medicului de familie/curant

3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25

4. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor

***

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite