Au început lucrările la primul pilon al podului peste Tisa, de la Sighetu Marmaţiei. Va fi construit în întregime de partea română, cu fonduri europene. Ucraina trebuie doar să emită avizele necesare

11 noiembrie 2023, 13:18

Proiectul început în vară e realizat în proporție de 23%.

Sâmbătă s-a turnat structura de rezistență a primului picior al podului, primul din cele 8 pe care le va avea structura care va lega România de Ucraina.

Podul are termen de finalizare în toamna anului viitor și circulația rutieră se va face în regim de autostradă, fără restricții de tonaj.

Podul de la Sighet va avea o lungime de 260 de metri și câte două benzi de circulație pe fiecare sens de mers. Va fi realizat pe structură metalică, o provocare mare pentru constructori.

Va fi construit în întregime de partea română, cu fonduri europene. Ucraina trebuie doar să emită avizele necesare pentru realizarea lucrărilor pe teritoriul ei.

Podul este extrem de important pentru cele două comunități aflate de o parte și alta a graniței.

Pentru Sighet, noul pod înseamnă mai ales dezvoltare economică. Deocamdată, în zonă se folosește un pod din lemn, care asigură traficul pietonal și al mașinilor mici, însă din cauza deteriorării, acesta va intra în reparații. Șoferii de autotrenuri ocolesc sute de kilometri până la Halmeu sau Siret.

Pe şantier a ajuns sâmbătă și președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Când podul se va da în folosință, se va înființa și un nou punct de trecere a frontierei, cel mai mare din nordul țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite