Încep lucrările la centurile ocolitoare pentru Comarnic, Buşteni şi Azuga

Valea Prahovei
Valea Prahovei
8 decembrie 2022, 14:15

,Drumul de acces de la Comarnic va avea o lungime de 5,86 km, iar construcția lui va dura 24 de luni de la semnarea contractului. Drumul de acces rutier complementar- necesar descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Bușteni și Azuga- va avea o lungime de 9,43 km și va fi finalizat în 36 de luni de la semnarea contractului.”, a transmis Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Oficialul a subliniat că finanțarea acestor proiecte este asigurată de Ministerul Transporturilor, din POT 2021-2027.

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, și Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au semnat, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, un acord de parteneriat potrivit căruia administrația publică județeană va construi drumurile necesare descongestionării circulației din zonele centrale ale orașelor Comarnic, Bușteni și Azuga, iar Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, va finanța aceste lucrări din fonduri europene.

Lucrările presupun construcția părții carosabile, a unui semitunel, a unor poduri, podețe, pasaje subterane și supraterane, intersecții simple cu străzile locale și giratorii la intersecția cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente și de consolidare versanți.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1,179 miliarde de lei: 341 milioane lei pentru accesul rutier în zona localității Comarnic, 838 milioane lei pentru accesul rutier în zona localităților Azuga și Bușteni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă