Încep lucrările de modernizare a stațiilor de metrou din Capitală

19 aprilie 2017, 08:56

Lucrările vor fi făcute în etape. Se va închide o singură intrare, până la modernizarea completă, apoi se va trece la cealaltă.

La staţia Nicolae Grigorescu, accesul în subteran a fost resticţionat de pe bulevardul Camil Ressu. Călătorii pot folosi cealaltă ușă de acces în metrou, care va fi închisă miercurea viitoare și redeschisă aceasta. În acest timp, se va moderniza sistemul de control – acces.

Mai exact, turnicheţii vechi de peste 20 de ani vor fi înlocuiţi cu porţi batante care permit intrarea şi evacuarea rapidă a pasagerilor în situaţii de urgenţă. Noile porţi de acces vor avea un sistem de citire a benzii magnetice de la cartelele actuale şi unul pentru carduri contactless, care va putea fi folosit, însă, numai după ce vor fi modernizate toate cele 41 de staţii de metrou.

Totodată, vor fi montate aproape 140 de automate de vândut cartele, care vor elibera rest și care vor funcționa și cu  POS. Proiectul costă 150 de milioane de lei, fără TVA şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă