Încep interviurile pentru componența viitoarei Comisii Europene. Din partea României participă Rovana Plumb și Dan Nica

27 august 2019, 09:00

România i-a trimis pe Rovana Plumb şi Dan Nica, dar până  la finalul interviurilor, nu există nicio garanție că va fi acceptată una dintre cele două propuneri.

Ca de fiecare dată, când se formează noul executiv de la Bruxelles, în presa europeană circulă liste cu posibila repartizare a portofoliilor și cu propunerile fiecărei țări. În dreptul României sunt trecuți Dan Nica și Rovana Plumb.

La București circula informații că la întâlnirea de săptămâna trecuta dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele ales al comisiei, Ursula von der Leyen, cele doua nume ar fi fost primite cu mari rezerve. Oricum, Comisia Europeana a ținut sa sublinieze din nou ca nu toate persoanele nominalizate se vor regăsi în echipa Von der Leyen.

Președintele ales al comisiei are competența de a respinge nominalizări și de a decide portofoliul care va fi deținut de fiecare comisar european.

Ursula von der Leyen încearcă să-și atingă obiectivul ca jumătate din membrii viitoarei comisii să fie femei, dar deocamdată echipa de tranziție nu vrea să dea alte detalii.

Interviurile cu candidații nominalizați încep marți, iar ulterior cei care primesc unda verde vor fi audiați în comisiile de specialitate din Parlamentul European. Noua comisie ar urma să-și preia mandatul la 1 noiembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite