Încep forajele pentru linia de metrou și tren metropolitan în Cluj

Primăria Cluj-Napoca a anunțat, miercuri, începerea lucrărilor de foraje geotehnice pentru proiectul care prevede realizarea metroului și a trenului metropolitan.

28 Octombrie 2020, 14:08 (actualizat 28 Octombrie 2020, 14:10) |
Cluj Napoca

„Primăria Cluj-Napoca, în calitate de autoritate contractantă, anunță demararea lucrărilor tehnice pentru realizarea forajelor geotehnice în cadrul proiectului ”, a anunțat primăria printr-un comunicat.

Astfel, echipele tehnice se vor deplasa în zonele studiate pentru a efectua lucrările necesare acestei faze. „Solicităm cetățenilor ce dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a realizării forajelor geotehnice necesare elaborării proiectului – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010”, se mai arată în comunicat.

Lucrările se vor realiza în perioada octombrie-decembrie 2020.

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, obiectivele proiectului sunt îmbunătățirea atractivității sistemului de transport public durabil metropolitan, sprijinirea aspirațiilor de creștere economică și a creșterii ocupării forței de muncă prin asigurarea unei capacități de transport îmbunătățite și reducerea impactului activităților de transport (poluarea aerului și zgomotul) asupra mediului.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI