Încep demersurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani, Iași

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a informat, luni, că vor fi iniţiate demersurile necesare pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani.

19 Aprilie 2021, 13:31 (actualizat 19 Aprilie 2021, 13:51) |
Spitalul modular de la Lețcani / FOTO: stireadeiasi.ro

Potrivit sursei citate, CJ Iaşi şi Instituţia Prefectului au organizat, luni, o întâlnire cu managerii şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest pentru a verifica stadiul de remediere a deficienţelor identificate de corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi ISU la spitalul mobil de la Leţcani.

Întâlnirea a fost organizată la o lună de când autorităţile medicale şi ADI Euronest au decis să soluţioneze problemele tehnice pe care le prezenta spitalul mobil pentru ca acesta să fie din nou funcţional.

"A trecut fix o lună de la ultima întâlnire de lucru în care am stabilit de comun acord cu proprietarul spitalului Euronest şi autorităţile medicale, Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' Iaşi şi DSP, un termen de 30 de zile pentru remedierea tuturor deficienţelor identificate în urma controalelor Ministerului Sănătăţii şi ISU. Prioritatea noastră acum este să redăm cât mai repede spitalul circuitului medical şi pacienţilor, aşa cum a fost intenţia de la bun început. În urma discuţiilor de astăzi (luni n.r.), am convenit cu fiecare parte implicată să îşi ia angajamentul pentru ceea ce ţine de competenţa sa. Spitalul de Boli Infecţioase se va asigura de calitatea actului medical, în timp ce Euronest, proprietarul spitalului, îşi ia angajamentul că unitatea este complet funcţională din punct de vedere tehnic şi că nu prezintă niciun risc pentru pacienţi şi pentru buna desfăşurare a activităţii cadrelor medicale. Începând de mâine (marţi n.r.) vor fi iniţiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului în cel mai scurt timp posibil", a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI