Incendiul din Parcul Național Domogled a fost limitat de pompieri. Mai sunt câteva focare răzlețe

20 iulie 2017, 09:32

ACTUALIZARE 16.00 Peste 80 de pompieri, împreună cu jandarmi și silvicultori, luptă în continuare cu focul în Parcul Naţional Domogled. Mai sunt active patru focare răzleţe şi se încearcă lichidarea lor pentru că, de vineri, va fi cod galben de caniculă, ceea ce ar putea îngreuna munca pompierilor.  Aceștia sunt ajutaţi, din aer, de un elicopter pentru stingerea incendiilor. Focul arde de trei zile într-o zonă de versanţi abrupţi, greu accesibilă. Până acum, a făcut scrum peste 10 hectare de pădure de pin şi vegetaţie uscată din cel mai mare parc naţional al României. Cele mai multe focare au fost stinse deja, ieri. Reprezentanţii ISU Mehedinţi nu cred, însă, că vor reuși să stingă de tot incendiul până diseară.

__________________

Pompierii au reușit să împiedice răspândirea flăcărilor și au lichidat mare parte din focare. Intervenția lor este însă îngreunată de terenului greu accesibil, astfel ca nici până in acest moment nu au reușit să ajungă pe versanți.

În această dimineață, de la ora 5 și jumătate, 60 de pompieri și 20 de jandarmi au reluat lupta cu flăcările. Astăzi vor încercă să stingă focul în special cu ajutorul elicopterelor.

Reprezentanții ISU Mehedinți nu cred, însă, că vor reuși să stingă toate focarele până joi seară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor