Incendiul de la sonda din Satu Mare nu a fost stins. Au sosit specialiștii din Canada și vor stabili planul de stingere

De aproape 48 de ore, sonda de gaz din Satu Mare arde încontinuu. Incendiul nu poate fi încă stins, din cauza pericolului unor explozii. Astăzi a ajuns la Satu Mare o echipă de experți ai companiei canadiene care are în concesiune perimetrul de gaz din Satu Mare și au fost făcute primele declarații. Corespondenții TVR au dat detalii în Telejurnale.

19 Decembrie 2017, 08:17 (actualizat 23 Decembrie 2017, 13:33) |
Sonda arde în continuare, au sosit experții din Canada
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sonda de la Moftinu Mare arde de duminică noapte dar abia marți seară au început discuțiile despre modul în care se va interveni pentru a stinge incendiul. Experții canadieni vor decide în zilele următoare.

ACTUALIZARE Şeful IGSU, col. Daniel Dragne: 'Nu am intervenit pentru stoparea frontului de flăcări pentru un simplu motiv, că această acţiune coordonată împreună cu captarea gazelor din zăcământ ar duce practic la posibilitatea formării unor amestecuri explozive care în funcţie de viteza vântului şi direcţia de deplasare a vântului ar putea să fie îndreptate către zonele locuite şi ar putea produce un dezastru pentru comunitate şi pentru cetăţeni’.

Director executiv, compania exploatatoare, Jeffrey Auld: "Suntem în faza de evaluare, adunăm toate informaţiile, să găsim cea mai bună strategie. Este o problemă foarte gravă pentru noi. Am implicat cei mai buni specialişti. Lucrăm şi cu echipa română, ca să rezolvăm această problemă, cât mai sigur şi mai rapid posibil".

ACTUALIZARE Telejurnal ora 20.00 Ședința de la Primăria din Moftinu Mare s-a încheiat. Au participat doi reprezentanți ai firmei canadiene - experți în stingerea incendiilor - prefectul județului Satu Mare și șeful IGSU, col. Daniel Dragne. Urmează o conferință de presă.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 19.00 Opt specialiști din Canada au ajuns la Moftinu Mare și urmează să aibă loc întrevederea cu autoritățile din România. Flăcările sunt la fel de mari de la izbucnirea incendiului. Pompierii monitorizează situația.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 17.00 Trebuie să sosească în câteva clipe echipa de experți din Canada specializată pe stingerea incendiilor. Structura metalică a sondei a căzut din cauza temperaturilor înalte degajate de flăcări. Zona este izolată și nu există pericolul extinderii incendiului.

Urmează o ședință la primăria din Moftinu Mare, la ora 19.30, între reprezentanții firmei canadiene și partea română. Va fi prezent și președintele companiei care are în concesiune zona. La ora 20.30 va avea loc o conferință de presă.

ACTUALIZARE Zeci de pompieri din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bihor au fost trimişi pentru a preîntâmpina extinderea incendiului.

Operaţiunea de stingere a incendiului va fi de durată, iar modalităţile de intervenţie vor fi stabilite de experţi specializaţi în stingerea incendiilor la sonde, care vor sosi astăzi la faţa locului.

Nu sunt persoane rănite, iar zona a fost izolată şi nu există pericolul ca incendiul să se mai extindă.

Cu toate acestea, cei care locuiesc în apropiere, în Moftinu Mare, la un kilometru distanţă, spun că nu au linişte până când incendiul nu va fi stins.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI