Incendiul de la Popeşti-Leordeni: Unul dintre răniți a murit, doi dintre pacienții internați la ”Bagdasar-Arseni” vor fi transferați la o clinică din Germania

Unul dintre bărbaţii răniţi în explozia de ieri de la o hală din Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, a murit în această după amiază. Era internat la Spitalul Floreasca din Capitală. Alte două persoane aflate în stare gravă, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp, vor fi transferate mâine într-o clinică din Germania.

24 Iulie 2021, 11:43 (actualizat 24 Iulie 2021, 20:35) |

Bărbatul care și-a pierdut viața după explozia produsă la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni suferise arsuri grave pe 90 la sută din suprafața corpului. Pentru el, Departamentul pentru Situații de Urgență găsise un loc în Germania, însă echipa medicală de la Floreasca a considerat că nu poate suporta transferul.

La o clinică din Germania, însă, vor ajunge mâine cei doi pacienți aflați în stare gravă la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Aceștia au arsuri de gradul 2 şi 3 şi căile respiratorii afectate. Cei doi au fost operaţi aseară, iar comisia de specialitate din spital a recomandat să fie transferaţi în centre de mari arşi din străinătate, deoarece necesită îngrijiri mai complexe care nu pot fi asigurate în ţară. Unul dintre ei, în vârstă de 54 de ani, are arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corporală. Celălalt, de 43 de ani, este ars pe 55 % din corp. Amândoi sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. La Spitalul Floreasca mai sunt internaţi în stare gravă doi bărbaţi, iar la Spitalul de Urgență Sf. Ioan au ajuns două victime, dintre care una cu arsuri minore și altă cu intoxicație de la fum.

----------------------------------------------------------------------------------

''În acest moment, există solicitare de transfer în străinătate pentru cei 2 pacienţi internaţi la Spitalul de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni'. Conform atribuţiilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a căutat şi identificat locuri pentru transfer într-o clinică din Germania. Sunt în derulare demersurile pentru efectuarea transferului medical, sub coordonare DSU - MAI'', precizează sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, până în prezent, echipa medicală de la Spitalul de Urgenţă Floreasca nu a solicitat transfer conform procedurilor şi legislaţiei în vigoare.

Vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Bagdasar-Arseni' au fost aduşi doi pacienţi din cei cinci care au suferit arsuri ca urmare a accidentului produs la un operator economic de pe raza localităţii Popeşti - Leordeni.

Potrivit unei informări a spitalului, primul pacient, în vârstă de 54 de ani, a fost diagnosticat cu arsură prin flacără - explozie în spaţiu închis, grad II A - II B - III, pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, cu afectarea căilor respiratorii.

Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 43 de ani, a fost diagnosticat de asemenea cu arsură prin flacără - explozie în spaţiu închis, grad IIA - IIB - III, pe 55% din suprafaţa corporală şi arsuri de căi respiratorii.

''După acordarea îngrijirilor şi efectuarea intervenţiilor urgente de către o echipă coordonată de dr. Eugen Turcu şi dr. Sabina Ciuvică-Tănăsescu, Comisia constituită la nivelul SCUBA conform Ordinului MS nr. 2.063/2020 a recomandat transferul celor doi pacienţi în centre de mari arşi din străinătate'', informa sursa citată.

Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase cu arsuri şi unul expus la fum - acesta este bilanţul incendiului izbucnit vineri la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni.

Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare, iar a şasea are arsuri minore.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 22°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 19°C 14°C
CONSTANTA 15°C 20°C
CRAIOVA 18°C 21°C
BRASOV 18°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI