Incendiul de la Orăștie a fost stins. Aproape 400 de oameni au fost evacuați noaptea trecută

13 septembrie 2017, 13:22

„Astăzi, în timpul festivităților, pompierii erau la datorie – am reușit să stingem focul de la Orăștie. Peste 20 de ore ei au fost acolo și s-au asigurat că se întâmplă ceea ce trebuie și nu sunt puse în pericol viețile omenești. Le mulțumesc, îi felicit și le urez un sincer La mulți ani”, a declarat ministrul Carmen Dan, în debutul ședinței de guvern.

„13 septembrie, Ziua Pompierilor Români. Faptele eroice cu care au intrat în istorie”

Aproape 400 de oameni au fost evacuați. Dintre aceștia, 30 și-au petrecut noaptea în Sala Sporturilor din Orăștie. Ceilalți au dormit la rude și prieteni. Acum, oamenii se pot întoarce la casele lor.

Focul a izbucnit într-o hală de 5.000 de metri pătrați, unde erau depozitate uleiuri minerale şi alte produse chimice.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a dus echipamente în zonă şi monitorizează, în permanenţă, calitatea aerului. Datele arată că, deocamdată, sănătatea oamenilor nu e în pericol.

„Cinci muncitori răniți într-o explozie la o fabrică din Orăștie, județul Hunedoara. Populația din zonă, evacuată”

O comisie de anchetă va încerca să afle în cursul zilei cauza deflagraţiei care a dus la izbucnirea incendiului, marți după-amiază. Cinci angajaţi ai fabricii au fost răniţi. Unul are arsuri şi este în stare critică. Alţi patru s-au intoxicat cu fum, a transmis Adriana Pinti de la TVR Timisoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă