Incendiul de la Matei Balș este a doua tragedie petrecută în spitale, în decurs de două luni. Opoziția și puterea se acuză reciproc

29 ianuarie 2021, 21:07

În fața tragediei, autoritățile transmit condoleanțe, caută explicații și promit măsuri pentru ca așa ceva să nu se mai repete. Opoziția cere acum demisia ministrului Sănătății, iar președintele și premierul vorbesc despre reforme absolut necesare.

Tragedia de la Matei Balș are loc la doar două luni de la cea de la Spitalul din Piatra Neamț. La jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, 10 pacienți au murit în incendiul izbucnit la ATI COVID. Pompierii au reușit să stingă flăcările în mai puțin de jumătate de oră, însă numărul victimelor era deja foarte mare.

Ministrul sănătății de la acea vreme a mers și el imediat la spitalul a cărui secție de terapie intensivă fusese devastată de incendiu.

La aproape trei săptămâni de la incendiul din Piatra Neamț, o alta secție ATI, de la Târgu Mureș, a fost evacuată după ce o priză a luat foc. Șase bolnavi de COVID în stare gravă au fost salvați de personalul medical, iar focul a fost stins repede.

La o lună de la controlul cerut de premier, pompierii au anunțat că au descoperit în spitalele din România aproape 2000 de nereguli. Specialiştii DSU au dat în jur de 100 de amenzi în valoare de peste 400000 de lei, dar asta nu a împiedicat și tragediile ulterioare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă