Incendiu violent la Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Unul dintre turnuri s-a prăbuşit

25 august 2018, 23:08

Focul a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 22.00, la acoperișul Palatului Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Într-o jumătate de oră, flăcările s-au extins la întreg acoperișul, apoi au ajuns la etajul I, iar unul dintre turnuri s-a prăbuşit pe strada episcop Mihai Pavel. Tavanul de la etajul I a căzut. O oră și jumătate mai târziu, pompierii au reușit să localizeze incendiul, deci nu mai exista pericolul de extindere la clădirile învecinate.

După aproape trei ore de intervenție, pompierii au reușit să stingă flăcările.

Echipele ISU supraveghează clădirea pentru a preveni reizbucnirea focului.

În palat nu era nicio persoană, iar oamenii care locuiesc în clădirea din spate s-au autoevacuat, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bihor, mr. Camelia Roşca.

50 de pompieri militari au ajuns de urgență, apoi numărul lor a fost suplimentat până la 100. Au intervenit cu 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 2 autospeciale de lucru la înălţime. A sosit și o ambulanță SMURD.

Intervenția a fost deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălțimii la care arde, precum și a fumului dens degajat, precizează IGSU.

Pompierii și jandarmii au izolat zona și au mutat mașinile parcate.

Nu au fost înregistrate victime, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Sute de oameni, localnici și turiști, s-au adunat în piaţa din centrul municipiului, unde este Palatul Episcopiei. Unii dintre ei au filmat cu telefoanele mobile și au transmis live incendiul, pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă