Incendiu violent la Alba Iulia, la cea mai mare fabrică de aditivi alimentari din România. Locuitorii au fost sfătuiţi prin sistemul Ro Alert să rămână în case

2 februarie 2019, 09:40

În jurul orei 6.00, paznicul unei firme aflate lângă fabrica de condimente și aditivi a observat flăcările. Bărbatul s-a temut ca acestea să nu se extindă, având în vedere că doar 300 de metri despart clădirile de la marginea municipiului Alba Iulia de un cartier de case.

Mai multe echipaje de pompieri au sosit în scurt timp la fața locului.

Din cauza exploziilor din interior, pompierii au acționat cu prudență.

Peste 20 de autospeciale de pompieri au fost aduse la fața locului. Pe lângă cele din Alba Iulia, pompierii au solicitat autospeciale și de la bazele din Sebeș, Aiud și Teiuș.

Au venit în ajutor și pompieri din județele învecinate. Pentru că fumul era foarte dens, echipajele au transmis prin sistemul Ro Alert un mesaj de avertizare locuitorilor din două comune și orașul Sebes.

Patru ore au fost necesare pentru lichidarea focului din cea mai mare fabrica de ingrediente și condimente pentru industria alimentară din estul Europei. A fost construită cu ajutorul unei finanțări europene de către un om de afaceri din Alba Iulia, care a vândut-o ulterior unei firme din Franța.

ACTUALIZARE Locuitorii din Alba Iulia au fost sfătuiţi, prin sistemul Ro-Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de incendiul produs la cea mai mare fabrică de condimente din România, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.  „Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor”, se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.  Iniţial, populaţia a fost avertizată de prezenţa fumului dens, cu menţiunea că atunci norul se îndrepta în direcţia municipiului Sebeş şi a comunelor Ciugud şi Daia Română.

Pompierii intervin, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie a condimentelor, în municipiul Alba Iulia, la cea mai mare fabrică de condimente din România, au informat reprezentanţii IGSU.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiul a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 06.00.

Hala are o suprafață de aproximativ 8000-10000 mp, iar arderea se manifestă generalizat.

La locul incendiului acționează 5 autospeciale de stingere, o autoscară de intervenție la înălțime, descarcerarea și un echipaj de prim-ajutor de la ISU Alba.

(w500) Incendiu l

Alte 6 autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu și ISU Mureș. În total sunt 11 mașini de stingere.

Până în acest moment nu au fost înregistrate victime, potrivt IGSU.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunțarea populației din zonă asupra prezenței fumului dens rezultat din procesului de ardere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă