Incendiu sâmbătă dimineață și sâmbătă seara la penitenciarul Rahova. Mai mulți gardieni și doi deținuți au ajuns la spital

9 noiembrie 2019, 15:15

ACTUALIZARE Potrivit ISU București-Ilfov, trei gardieni și un deținut vor fi transportați la spital după ce au fost expuși la fum în urma incendiului de sâmbătă seara.

Patru autospeciale SMURD și o ambulanță București-Ilfov au fost mobilizate.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au transmis că incendiul a fost provocat de un deținut aflat în tranzit la Penitenciarul Rahova. El a dat foc unor saltele din camera în care era cazat.

Conform procedurii, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Ca urmare a intervenţiei rapide a angajaţilor unităţii, incendiul a fost stins până la sosirea echipajului de pompieri. „Deţinutul în cauză şi 6 poliţişti de penitenciare au fost preluaţi de echipajele SMURD sosite la faţa locului, în vederea efectuării de investigaţii medicale suplimentare”, a informat Administrația Națională a Penitenciarelor, citată de Mediafax.

Toate persoanele implicate se află în afara oricărui pericol.

„Incidentul face obiectul unei verificări interne, deţinutul implicat urmând a fi cercetat disciplinar şi sancţionat conform prevederilor legale”, a mai arătat ANP.

ACTUALIZARE Primii care au intervenit pentru stingerea incendiului de sâmbătă dimineață au fost angajații penitenciarului. Ei au cerut ajutorul pompierilor.

Toți deținuții de pe acel etaj au fost evacuați în curte.

Din cauza fumului gros, patru gardieni și un deținut au ajuns la spitalul Floreasca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite