Incendiu puternic în zona portului din Beirut, la o lună după explozia devastatoare care a ucis peste 190 de oameni

10 septembrie 2020, 14:14

Nu au fost raportate victime și nici nu se știu cauzele incendiului.

Armata a ordonat evacuarea mai multor cartiere. Mulți au fugit însă înainte de ordine, oamenii fiind încă traumatizați de cele întâmplate luna trecută.

Aproape 200 de oameni au murit și peste 6.000 au fost răniți după explozia a mii de tone de azotat de amoniu, depozitate ilegal în port. Cartiere întregi au fost distruse de suflul deflagratiei și peste 300 de mii de libanezi au rămas fără locuințe. __________________________________________________________

Incendiul a izbucnit în zona de duty-free a portului, creându-se o coloană imensă de fum deasupra orașului. Cauza incendiului nu a fost stabilită.

Martorii spun că o coloană uriașă de fum negru se ridică spre cer și se împrăștie peste capitala libaneză. La fața locului intervin numeroși pompieri care încearcă să stingă focul din port, unde depozitele şi silozurile de beton au fost spulberate de explozia din 4 august.

Liderii armatei Libanului au declarat că elicoptere militare sunt folosite pentru a ajuta la stingerea incendiului. Aparatele de zbor transportă apă în recipiente speciale pe care o varsă de la înălțime.

Șeful Crucii Roșii din Liban, George Kettaneh, a declarat că nu se teme de o altă explozie din cauza flăcărilor și a precizat că nu există răniți.

Aproximativ 190 de oameni au fost uciși și 6.000 au fost răniți în explozia de luna trecută, iar o zonă de lângă portul din Beirut a fost distrusă. Explozia a avut loc la un depozit de azotat de amoniu, care a fost ținut în port în condiții proaste ani de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite