Incendiu puternic de vegetație în poligonul de la Babadag, izbucnit în urma exercițiilor militare

22 iulie 2022, 17:43

Nici o persoană nu a fost rănită, însă 8 porci și 10 oi de la o fermă din zonă au murit.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localitățile Sălcioara și Enisala. Zeci de salvatori din Jurilovca, de la Sarichioi, echipaje ISU și ale poligonului au intervenit de urgență și au reușit să stingă flăcările după 6 ore.

În acest timp, autorităţile le-au cerut localnicilor să nu pornească sistemele de irigații pentru a avea apă suficientă în lupta cu focul.

Incendiul de vegetație ar fi pornit în urma tragerilor cu tun de pe transportoarele blindate din dotare.

“În jurul orei 13.00, în poligonul Babadag, în urma activităților executate de partenerul francez – trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetație”, se arată în comunicatul MApN.

Cei care au avut de suferit de pe urma incendiului vor fi despăgubiți.

„După lichidarea incendiului, reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor și modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare”, mai precizează MApN.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite