Incendiul care a distrus Hanu Vânătorului din judeţul Galaţi a pornit de la un scurtcircuit

26 noiembrie 2022, 09:29

 

ACTUALIZARE Incendiul care a distrus, sâmbătă, Hanu Vânătorului de pe DN 26 din vecinătatea localităţii Vânători, judeţul Galaţi, a pornit de la un scurtcircuit apărut la o ladă frigorifică aflată în bucătăria restaurantului, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit sursei citate, au ars patru corpuri de clădire principale şi mai multe anexe, însumând aproximativ 5.000 mp, cu bunurile din interior, electrocasnice, instalaţii electrice, textile, diverse acte şi corpuri de mobilă.

Au fost salvate trei locuinţe, care se învecinau cu restaurantul de la care a pornit incendiul. Nu au fost înregistrate victime.

”Incendiul a fost lichidat, dar un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Galaţi va rămâne la faţa locului, pentru supraveghere, până duminică dimineaţă. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza vântului, flăcările extinzându-se şi la un imobil învecinat, dar şi la o anexă dintr-o a treia gospodărie. Pompierii gălăţeni au lucrat aproximativ 11 ore pentru stingerea incendiului, dar şi pentru protejarea locuinţelor din vecinătate”, au precizat reprezentanţii ISU Galaţi.

_____________________________

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 5 dimineața. Restaurantul din localitatea Vânători ardea ca o torţă, iar flăcările puteau fi văzute de la mare distanţă.

Speriaţi, oamenii care locuiau în casele din spatele restaurantului au fugit din locuințe doar cu ce aveau pe ei.

Când situaţia s-a mai calmat, au început să apară semnele de întrebare.

Localnicii spun că în restaurant a fost petrecere azi noapte, dar proprietarii neagă. Mai mult, ei cred că focul a fost pus intenţionat.

Paguba lor este uriaşă pentru că nu aveau asigurare.

Pompierii vor stabili exact ce s-a întâmplat la restaurant.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite