Incendiu la un restaurant de pe Aeroportul Otopeni. Sute de oameni au fost evacuați

23 februarie 2020, 13:29

Alerta s-a dat la ora 7.00, atunci când alarmele de incendiu au răsunat aproape 10 minute. Martorii povestesc că sala de așteptare de la etaj dar și zona restaurantelor s-au umplut rapid de fum.

În imaginile filmate de unul dintre pasageri nu se aude niciun mesaj care să-i avertizeze pe oameni de incendiu și să-i îndrume spre cele mai apropiate ieșiri.

Oficialii aeroportului au precizat că pasagerii au fost dirijați către o altă zona a terminalului, până la stingerea incendiului.

“Nu s-a anunțat pe sistemul de sonorizare al întregului terminal pentru că asta ar fi putut crea panică. Vorbim totuși de 2800 de pasageri. O evacuare rapidă a întregului terminal ar fi dat peste cap complet funcționarea aeroportului pentru jumătate de oră. În niciun moment pasagerii nu au fost puși în pericol”, spune Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CNAB.

Incendiul izbucnit în bucătăria unui restaurant a fost stins în jumătate de oră. Nicio cursă aeriană nu a înregistrat întârzieri, au anunțat reprezentanții aeroportului.

Comunicatul Biroului de Presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti:

În cursul zilei de azi, 23 februarie, la ora 6:46, la centrala de incendiu a Aeroportului Internațional „Henri Coandă”, s-a înregistrat producerea unui incendiu în zona restaurantelor din parterul zonei de îmbarcare a pasagerilor.

La ora 6:48, la locul incendiului au ajuns pompierii aeroportului, care au constatat degajare de fum de la hota de evacuare a aerului viciat a unuia dintre restaurante și au intervenit imediat cu 30 de stingătoare cu praf de 6 litri și 6 stingătoare de 50 litri.

După alte două minute, personalul aeroportului a dirijat pasagerii către o altă zonă a terminalului, apropiată, până la stingerea definitivă a incendiului, care, deși s-a dovedit a fi unul minor, a produs o cantitate semnificativă de fum.

A fost anunțat totodată ISU, care a intervenit în timp util, activitatea în zonă fiind reluată la ora 7:44, cu excepția restaurantului unde s-a produs incendiul.

Menționăm că nu s-au înregistrat persoane cu probleme medicale ca urmare a acestui incendiu, iar traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat – nicio cursă aeriană nu a înregistrat întârzieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă