Incendiu la un depozit de mase plastice și vopsea din Vaslui

14 octombrie 2017, 10:51

Incendiul a izbucnit puțin după ora nouă, iar flăcările au cuprins rapid întreg depozitul angro. În interior se aflau substanțe inflamabile – vopseluri și diluanți. Pompierii au intervenit mai întâi cu trei autospeciale, apoi au mobilizat toate efectivele. Au fost chemate în ajutor și echipaje de la Iași și Bacău.

Structura de rezistența a clădirii a fost afectată. Incendiul a fost localizat. Persoanele aflate în interior au fost evacuate înainte ca incendiul să se extindă. Depozitul nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Deoarece focul se manifesta violent a existat pericolul extinderii la construcțiile învecinate.

Potrivit autorităților, nu a existat nici un risc pentru populație, iar nivelul substanțelor toxice eliberate în aer nu a depășit limitele de pericol.

ISU Vaslui a recomandat populației aflată în proximitate să rămână în locuințe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să  închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să  părăsească zona de manifestare și sa identifice locuri sigure, aerisite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă