Incendiu la un depozit de dezmembrări auto, la Craiova

6 noiembrie 2018, 12:30

Dimineaţă la ora 10 a fost dată alarma: un apel la 112 anunţa că la marginea oraşului Craiova un depozit de fier vechi este cuprins de flăcări. Aici erau şi multe alte deşeuri, multe inflamabile, aşa că focul s-a extins rapid. Cauciucuri vechi, resturi de mase plastice şi butelii s-au aprins imediat şi în două ore indenciul a cuprins 1600 de metri pătraţi.

Pompierii au intervenit iniţial cu 5 autospeciale de apă şi spumă, dar în scurt timp au cerut suplimentarea tuturor resurselor. În primele ore principala provocare a fost ca focul să nu se mai extindă.

Locatarii din zonă au fost şi ei în pericol: pompierii le-au cerut să îşi ia animalele din curți şi să ude pereţii caselor.

Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, mai ales că în zonă nu există hidranți. Au putut alimenta cisternele doar de la Hidrocentrala CET Doi, aflată la zeci de metri distanţă.

Deocamdată nu se cunoaște ce anume a provocat incendiuliul. Adiministratorul depozitului de deșeuri va fi verificat pentur a afla dacă îşi luase toate măsurile de protecţie în caz de incendiu.

Firma va fi oricum amendată pentru poluarea zonei cu fum toxic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă