VIDEO TELEJURNAL

Incendiu la un centru pentru copii cu dizabilităţi din judeţul Braşov

O cabană în care se aflau copii cu dizabilităţi a ars din temelii în judeţul Braşov. Angajaţii centrului au reuşit să evacueze la timp cele 24 de fete care locuiau în centru. Clădirea era construită în mare parte din lemn. Cu toate că fusese ignifugată cu doar un an în urmă, incendiul s-a propagat cu repeziciune.

11 Ianuarie 2017, 17:53 (actualizat 11 Ianuarie 2017, 19:41) |
Incendiu la un centru de copii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Martori spun că în prima fază s-a observat un fum în partea superioară a cabanei. Angajaţii centrului au încercat să stingă flăcările cu extinctoarele din dotare, însă fără succes.

Până la sosirea pompierilor, acoperişul clădirii a fost mistuit de flăcări şi s-a prăbuşit. Salvatorii au intervenit cu cinci autospeciale, însă apa s-a consumat rapid.

N-au reuşit să folosească hidranţii exteriori pentru că aceştia au îngheţat şi n-au putut fi dezgheţaţi nici cu apa fierbinte turnată peste ei.

În cabană se aflau toate cele 24 de fete cazate aici. Tinerele au fost evacuate şi mutate temporar într-o altă clădire a centrului.

Cabana care a ars era veche, dinainte de Primul Război Mondial. În ea se aflau dormitoare, o sală de mese şi ateliere pentru lucru manual. În urmă cu un an, clădirea fusese ignifugată.

Pompierii au reuşit cu greu să intre în clădire pentru a mai recupera o parte din hainele, încălţămintea şi alte lucruri depozitate în interior.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 20°C
IASI 17°C 19°C
CLUJ 17°C 17°C
CONSTANTA 19°C 20°C
CRAIOVA 20°C 20°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI