Incendiu la un centru de colectare a deşeurilor din Sectorul 6 al Capitalei. A existat pericol de explozie

5 iunie 2021, 14:38

Alerta că arde centrul de colectare din strada Bârsăneşti din sectorul 6 al Capitalei a fost dată în jurul orei 14.00. La fața locului au ajuns de urgență pompierii și salvatorii SMURD. Ardeau deja mai multe containere cu deșeuri, iar flăcările au cuprins și o clădire cu etaj.

Pompierii au chemat mai multe mașini pentru că au avut ceva probleme cu alimentare cu apă. În clădirea cuprinsă de flăcări erau butelii şi alte recipiente sub presiune, astfel că exista pericolul unor explozii.

Autoritățile verifică acum dacă centrul de colectare avea toate autorizațiile pentru a funcționa într-o zonă așa de agomerată, la distanță foarte mică de blocuri de locuit.

Până în acest moment nu se știe de la ce a pornit incendiul.

__________________________________________________________________

ACTUALIZARE, ORA 15.30: Incendiul este localizat, nu mai sunt posibilitati de propagare. Nu sunt persoane rănite.

Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, ard containere cu deşeuri, cu extindere la alt corp de clădire (P+1), pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.

La faţa locului acţionează 13 autospeciale de stingere, două autoscări şi echipaje SMURD.

În interiorul clădirii se găsesc butelii şi alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acţionează cu prudenţă din exterior.

Locuitorii sunt sfătuiți să închidă ferestrele.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, este prezent la locul incendiului. El a declarat că în acest centru de depozitare sunt deşeuri periculoase, susţinând că vor fi extinse controalele la toate REMAT-urile din Capitală.

„Sunt deşeuri periculoase. Există suspiciuni referitor la activitatea din această locaţie şi probabil vor urma cercetări mai amănunţite şi plângeri penale în legătură cu ceea ce am găsit acolo. Trebuie să vedem dacă autorizaţia de mediu corespunde cu ceea ce se află în interiorul REMAT. Cu această ocazie extindem controalele şi la celelalte REMAT-uri din Bucureşti, să vedem cum operează acestea. (…) Aerul este înecăcios, greu respirabil. Vântul îşi poate schimba direcţia în orice moment şi să meargă spre blocurile din proximitate. Ceea ce m-a uimit este că acest depozit a primit autorizaţie de funcţionare la doar doi metri de un bloc de locuinţe. Este inadmisibil”, a afirmat şeful Gărzii de Mediu la Antena 3.

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă