Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Pacienți evacuați. Unitatea medicală nu avea autorizație ISU

11 aprilie 2018, 07:15

ACTUALIZARE 23.20 Spitalul din Iași a fumegat și în această seară. Nu e un nou focar, ci doar apa care a ajuns la grinzile încinse. Totuși, o echipă de pompieri va sta de pază toată noaptea. În uma incendiului de aseara, de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, pacienții au fost evacuați, dar unul dintre ei a murit. Pagubele au fost evaluate la cel putin un milion de euro.

ACTUALIZARE 20.40 Imobilul a reînceput să fumege. Se intervine cu o maşină de pompieri. Conducerea spitalului este la faţa locului. Va reamintim că pacienții au fost evacuați, dar unul dintre ei a murit.

 

La Institutul de Boli Cardiovasculare I. M. Georgescu nu se mai poate face nicio intervenţie chirurgicală după ce incendiul izbucnit în cursul nopţii de marţi spre miercuri a distrus blocul operator.

Prof. univ. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu” a declarat potrivit Agerpres că incendiul a afectat mai multe saloane, blocul operator şi depozite de materiale.

Flăcările au cuprins instantaneu şi acoperişul Institutului de Cardiologie Prof. dr. I.M. Georgescu, mai mulţi pacienţi fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi în alte unităţi medicale.

Unitatea medicală ieșeană nu avea autorizație de securitate la incendii

Pompierii încearcă să afle de la cea a pornit incendiul, dar există o certitudine: unitatea medicală ieșeană nu avea autorizație de securitate la incendii, arată primele informații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

La controlul din 2017 s-a constat că nu exista o autorizație din partea ISU, iar unitatea medicală a primit un avertisment, urmând ca până în decembrie 2017 să intre în legalitate.

Nu se știe de ce nu a fost depus dosarul cu avize până la această oră, cert este că acum Institutul de Boli Cardiovasculare riscă o amendă între 20-50 de mii de lei.

În urma cercetărilor, specialiștii suspectează că, cel mai probabil, cauza izbucnirii incendiului este supraîncălzirea unei instalaţii electrice.

Intervenţiile chirurgicale programate miercuri la Institutul de Boli Cardiovasculare au fost sistate, iar pacienții care ar fi trebuit consultați au fost trimiși acasă.

Conducerea unității a anunțat că blocul operator, Secția ATI, dar și mai multe saloane au fost afectate de incendiu. Cele 120 de persoane aflate în corpul clădirii afectate au fost transferate în imobilul alăturat, iar 8 pacienți care erau internați la Terapie Intensivă au fost duşi la Institutul Regional de Oncologie şi la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă