Incendiu la ”Matei Balş”. 53 de persoane au fost transferate către alte spitale. Starea pacienților

În urma incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”,  au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului, afectat de incendiu. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe mască de oxigen.

29 Ianuarie 2021, 08:47 (actualizat 29 Ianuarie 2021, 14:57) |
Cristina Vaduva - Un pacient intubat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE 13.00 Unul dintre pacienții transferați la spitalul "Victor Babeș" este intubat, iar pentru alți doi se fac evaluări. Un singur pacient este echilibrat. Alți doi pacienți urmează să fie aduși la Victor Babeș după evaluarea de la Spitalul Bagdasar Arseni.

ACTUALIZARE 12.30 Starea pacienților transferați în acest moment:

Starea pacienților este în curs de actualizare în funcție de investigațiile aflate în derulare în fiecare spital în care au fost transferați pacienții.

În funcție de rezultatele investigațiilor atunci când este necesar pacienții pot fi transferați între unitățile sanitare din București. 
- 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din BucureștiToți pacienții sunt stabili, dependenți de oxigen pe mască. 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din BucureștiUn pacient intubat de la intoxicație cu fum, ceilalți 4 stabili. 
- 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”.Toți sunt cu oxigen pe mască, stabili. 
- 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”Un pacient pe ATI, oxigen pe mască. Așteaptă încă doi pacienți de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni. 
- 5 pacienți la Sf.  Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”4 pacienți în ATI cu oxigen pe mască și unul pe CPAP. 
- 4 pacienți la Spitalul Militar Central,2 pacienti stabili la -ROL 2Un pacient intubat ATI în spitalUn pacient stabil in ATI. 
- 3  pacienți la Spitalul „Witting”;Trei pacienți stabili conștienți, Cel de - al patrulea adus in aceasta unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central 
- 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”Doi în ATI cu oxigen pe mască.
- 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;Un pacient intubat. 
- 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” stabili
- Un pacient a fost transferat  la Spitalul Monza si alti2 pacienți urmeaza a fi transferati  la Spitalul V Babeș.
- 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca - 6 pacienți stabili, 1 pacient decedat (este cel care a avut nevoie de resuscitare - a patra victimă).

Datele sunt in dinamică

ACTUALIZARE Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Elias", medicul Silvius Negoiţă, a declarat pentru că niciunul dintre cei şase pacienţi aduşi vineri dimineaţă de la Institutul "Matei Balş" în urma incendiului nu are nevoie de Terapie intensivă, aceştia fiind internaţi pe secţiile de Medicină internă şi Pneumologie.

ACTUALIZARE  Trei pacienţi au fost transportaţi vineri de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul "Bagdasar Arseni" în urma incendiului, aceştia au fost "evaluaţi şi stabilizaţi" şi vor fi duşi la Spitalele "Victor Babeş" şi Monza.

ACTUALIZARE Toţi cei 11 pacienţi aduşi vineri de la Institutul "Matei Balş" la Spitalul "Sfântul Ioan" sunt în stare stabilă în prezent, a declarat directorul medical al spitalului, Bogdan Geavlete, potrivit Agerpres.

"Sunt 11 pacienţi. Niciunul intubat, toţi sunt în stare stabilă la acest moment", a arătat Bogdan Geavlete.

ACTUALIZARE Șeful DSU, Raed Arafat,  într-o Ediție specială la TVR: O pacientă în stare foarte gravă din cauza infecției cu coronavirus a avut nevoie de intubare. Ceilalți pacienți sunt în stare stabilă.

O persoană a suferit arsuri de gradul 1 și 2, dar care nu ridică probleme.

ACTUALIZARE La Spitalul Nr. 1 CF Witting au fost transferați, în această dimineață, 4 pacienți. Dintre aceștia, doi pacienți cu forme medii COVID-19 sunt stabili, o pacientă în stare gravă a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgență Militar. O altă pacientă, sosită la Spitalul Witting în stare agravată, a fost stabilizată și rămâne în îngrijire.

ACTUALIZARE La spitalul "Victor Babeș" au fost transferați 4 pacienți - doi bărbați și două femei cu vârste peste 65 de ani. Sunt foarte speriați, potrivit managerului dr. Emilian Imbri. Starea lor este stabilă. Sunt supravegheați de medici.

ACTUALIZARE Patru pacienţi - două femei şi doi bărbaţi -, cu vârste între 62 şi 89 de ani, internaţi la Institutul "Matei Balş", au fost aduşi la Institutul "Marius Nasta", în urma incendiului care a avut loc vineri dimineaţă, doi dintre ei fiind în stare severă, a declarat managerul instituţiei medicale, Beatrice Mahler.

ACTUALIZARE La Spitalul Floreasca au ajuns 7 pacienți, dintre care unul a decedat (al patrulea deces anunțat în această dimineață de autorități).

Un pacient este în stare gravă, dar stabilă. Este intubat pentru că are arsuri ale căilor aeriene, a transmis Mădălina Samoilă, jurnalist TVR, pentru Ediție specială.

ACTUALIZARE Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu, se arată într-un comunicat.

11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;

5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;

6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;

4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;

5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;

3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2

4 pacienți la Spitalul „Witting”;

4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;

1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;

3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;

7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca

Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.

Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515

_____________________

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor și 6 echipaje de terapie intensivă au fost mobilizate, vineri dimineaţa, pentru incendiul de la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Au fost mobilizați 100 de medici și personal medical suplimentar.

ISU a intervenit cu 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane.

LIVE TEXT Patru pacienți au murit într-un incendiu major izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș, într-un pavilion COVID. Zeci de bolnavi au fost evacuați. A fost declanșat planul roșu de intervenție

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ -2°C 1°C
CONSTANTA 2°C 4°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV -2°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI