Incendiu în zona industrială a Buzăului. Cinci clădiri și un autoturism au fost distruse

21 iunie 2022, 11:28

Potrivit sursei citate, trei clădiri au ars în totalitate, iar celelalte două au fost afectate parţial de flăcări.

„Au ars 5 clădiri pe o suprafaţă totală de aproximativ 3000 mp, din care 3 au ars în totalitate, la una a ars doar faţada pe o suprafaţă de 100 mp, iar alta a fost afectată în proporţie de 50%. De asemenea, au ars un autoturism şi materie prima (produs finit + deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp)”, precizează reprezentanţii ISU Buzău.

Incendiul nu s-a soldat cu victime, iar în continuare se intervine pentru lichidarea acestuia.

„Pe parcursul nopţii, odată cu scăderea numărului de focare, forţele ce interveneau în sprijin din alte judeţe s-au retras, în acest moment aflându-se la faţa locului 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă cu 10 subofiţeri ce acţionează în continuare pentru eliminarea efectelor negative ale incendiului. La finalul intervenţiei vor fi demarate cercetări la faţa locului în cadrul cărora va fi stabilită şi cauza probabilă de incendiu” , menţionează reprezentanţii Inspectoratului.

Incendiul a izbucnit iniţial la două hale, iar ulterior la extins şi la cele învecinate, cu degajări mari de fum. La faţa locului au fost dislocate în cursul zilei de luni importante forţe de intervenţie din Buzău şi judeţele limitrofe.

„În prima fază, la fata locului au fost alocate 9 maşini de stingere, (5 de la ISU Buzău, 2 de la ISU Prahova, 2 de la ISU Vrancea), 1 Autoscară, 1 Descarcerare, 1 ambulanţă SMURD. Din cauza vântului puternic care putea genera extinderea flăcărilor, mijloacele de intervenţie au fost suplimentate cu alte 3 maşini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR) şi cu 1 Autoscară de la ISU VN. Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău” , menţionează ISU Buzău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite